Дерценська гостина.

обед-дегустация

Ні для кого не є таємницею, що гастрономічний туризм займає суттєву долю туристичних запитів! Дійсно, завжди цікаво, перебуваючи в іншому регіоні, країні, скуштувати місцеву автентичну їжу і напої. Адже автентичні страви готуються з місцевих продуктів, дотримуючись місцевих традицій. 

Ніхто не буде сперечатися, що угорська кухня одна з найсмачніших у світі! А Дерцен якраз і є етнічно-угорським селом. За останнє тисячоліття угорські страви включені в місцеву кухню і по-праву вже називаються «Закарпатські страви», тобто традиційні для цього регіону. Наприклад, бограч-гуляш вже давно вважається Закарпатською стравою і його готують майже у кожному закладі харчування. Так, бограч-гуляш готують і в Дерцені, але наша мета була скласти меню обіда-дегустації, щоб спробувати максимальну кількість страв, які не перетинаються з іншими пропозиціями в Закарпатті і їх вартість не перевищить 190 грн. Думаю, ми з цим впоралися! 

Попередній
Далі
До меню обіда-дегустації «Дерценська гостина» увійшли такі страви:

Закуска:

  • Шовдарь варений і копчений
  • Два види сала (класичне і папригашка)
  • Соління (помідори, огірки, перчик-рутунда)
  • Два види помазанок (керезет і з шкварками)
  • Жумарки (витоплене сало)

Перше:

  • Лібо-левеш з май-голушко (гусячий бульйон з овочами і печінковими галушками) і паско (тонкий хлібчик, схожий на мацу)

Основна страва:

  • Сегединський гуляш з м’ясом, купатами і кнедлики 

Десерт:

  • Фанка з сливовим лекваром 

Напої:

  • Узвар і три по двадцять п’ять міцного напою, про який під час проекту говорити не можна.

Обід-дегустація по вазі складає 1200 г їжі. 

Вартість на особу – 190 грн.

Замовляти потрібно комплектами – один комплект на 4 особи.

Хай вас не плутає назва обід-дегустація! Він елементарно може переформовуватись у вечерю-дегустацію! Тим більше, що ресторан «Ітака», де здійснюється ця гастрономічна атракція розташований у підніжжя Дерценського пагорбу з найвищим хрестом в Україні, з вершини якого відкриваються мальовничі краєвиди на Карпати і Мукачівську долину. А увечері, під час заходу сонця, краєвиди стають ще більш яскравими!

Гастрономічний продукт «Дерценська гостина» подається в ресторані «Ітака», але через відому ситуацію з карантином ресторан не працює в звичному режимі, за графіком. Тому для організованих груп туристів замовлення обіда-дугустації «Дерценська гостина» потрібно зробити за 2 дні. Мінімальна група для замовлення – 8 осіб. Замовлення здійснюються за телефоном +38 050 328 06 50. Індивідуальні туристи поки що не обслуговуються.

 

Інші пости

Мистецтво

Шандор Мохі – художник з Дерцена.

“Мистецтву Шандора Мохі не може загрожувати забуття! Величезна його творчість – написана та заслужено прикрашена на одній з найвищих полиць трансільванського пантеону. Жоден вітер, політично-соціально-мистецький

Детальніше »
Археологія

Дерценські археологічні знахідки Мустьєрського періоду.

Середній палеоліт, Епоха Муст’є (300 000 – 30 000 р. до н.е.) – характеризується широким розселенням людини у результаті якої палеоантроп (людина середнього палеоліту) розселився майже

Детальніше »