Ні для кого не є таємницею, що гастрономічний туризм займає суттєву долю туристичних запитів! Дійсно, завжди цікаво, перебуваючи в іншому регіоні, країні, скуштувати місцеву автентичну їжу і напої. Адже автентичні страви готуються з місцевих продуктів, дотримуючись місцевих традицій.
Ніхто не буде сперечатися, що угорська кухня одна з найсмачніших у світі! А Дерцен якраз і є етнічно-угорським селом. За останнє тисячоліття угорські страви включені в місцеву кухню і по-праву вже називаються «Закарпатські страви», тобто традиційні для цього регіону. Наприклад, бограч-гуляш вже давно вважається Закарпатською стравою і його готують майже у кожному закладі харчування. Так, бограч-гуляш готують і в Дерцені, але наша мета була скласти меню обіда-дегустації, щоб спробувати максимальну кількість страв, які не перетинаються з іншими пропозиціями в Закарпатті і їх вартість не перевищить 190 грн. Думаю, ми з цим впоралися!
До меню обіда-дегустації «Дерценська гостина» увійшли такі страви:
Закуска:
- Шовдарь варений і копчений
- Два види сала (класичне і папригашка)
- Соління (помідори, огірки, перчик-рутунда)
- Два види помазанок (керезет і з шкварками)
- Жумарки (витоплене сало)
Перше:
- Лібо-левеш з май-голушко (гусячий бульйон з овочами і печінковими галушками) і паско (тонкий хлібчик, схожий на мацу)
Основна страва:
- Сегединський гуляш з м’ясом, купатами і кнедлики
Десерт:
- Фанка з сливовим лекваром
Напої:
- Узвар і три по двадцять п’ять міцного напою, про який під час проекту говорити не можна.
Обід-дегустація по вазі складає 1200 г їжі.
Вартість на особу – 190 грн.
Замовляти потрібно комплектами – один комплект на 4 особи.
Хай вас не плутає назва обід-дегустація! Він елементарно може переформовуватись у вечерю-дегустацію! Тим більше, що ресторан «Ітака», де здійснюється ця гастрономічна атракція розташований у підніжжя Дерценського пагорбу з найвищим хрестом в Україні, з вершини якого відкриваються мальовничі краєвиди на Карпати і Мукачівську долину. А увечері, під час заходу сонця, краєвиди стають ще більш яскравими!
Гастрономічний продукт «Дерценська гостина» подається в ресторані «Ітака», але через відому ситуацію з карантином ресторан не працює в звичному режимі, за графіком. Тому для організованих груп туристів замовлення обіда-дугустації «Дерценська гостина» потрібно зробити за 2 дні. Мінімальна група для замовлення – 8 осіб. Замовлення здійснюються за телефоном +38 050 328 06 50. Індивідуальні туристи поки що не обслуговуються.